سفر به جاده چالوس، هر آنچه که باید در مورد این مسیر فوق العاده بدانید

    866 بازدید چالوس مازندران

آیا تصمیم خود را گرفتید و جاده چالوس را مقصد سفر خود انتخاب کردید؟ آیا در مورد جاده چالوس ایران چیزی می دانید؟ این جاده یکی از زیباترین جاده های ایران است. در مورد اجاره اقامتگاه در چالوس چه می دانید؟ این یک انتخاب عالی برای گردشگری است و مطمئن باشید که هیجان انگیزترین تجربه ها در انتظار شما خواهد بود.

جاده چالوس برای مردم ایران و گردشگرانی که برای دیدن بهشتی به این کوچکی سفر می کنند، نامی آشنا دارد. این جاده با نام اصلی «مسیر ۵۹» راهی است که از دل کوه‌های البرز می‌گذرد و تهران را به مناطق مرکزی ایران و سواحل زیبای دریای خزر متصل می‌کند.

مسیر پر پیچ و خم جاده چالوس با عبور از رودخانه چالوس و با گذر از دل رشته کوه های البرز به عنوان یکی از زیباترین جاده های دنیا معرفی شده است.

تاریخ جاده چالوس

شاید بتوان گفت تاریخچه جاده چالوس به آخرین سفر رضاشاه به مازندران در سال 1310 (همانطور که در خاطراتش یادآوری شده) داشت، برمی گردد. در این تاریخ او دستور ساخت این جاده را داد و دو سال بعد یعنی در سال 1312 این جاده زیبا افتتاح شد. این شروع سرآغاز داستانی شد که بخشی از خاطرات تک تک مردم پارسی است.

جاده چالوس نه تنها جاده ای برای ایرانیان به شمار می رود، بلکه بخشی از تاریخ این سرزمین کهن است. خاطرات تلخ و شیرین را در تمام نقاط این مسیر زیبا می بینیم که طعم نوستالژی را برای هر ایرانی تازه نگه می دارد. زیبایی این جاده شگفت انگیز به حدی است که گذر از این مسیر و دیدن زیبایی ها و جلوه های تاریخی آن سفری طولانی نیز به همراه دارد.

برای عبور از این مسیر زیبا پس از گذر از شهر کرج وارد مسیر 59 یا جاده چالوس می شوید. با دیدن سد امیرکبیر با اولین جاذبه گردشگری و چشم انداز بسیار زیبای آن روبرو می شوید.

 در ادامه دیگر مناطق زیبای این مسیر را معرفی می کنیم.

پیست اسکی خور، آبشار و روستا در جاده چالوس

پیست اسکی خور در 23 کیلومتری جاده کرج - چالوس قرار دارد. برای دسترسی به این روستا باید از مسیری به طول 17 کیلومتر در مسیر پر پیچ و خم به سمت روستا و پیست اسکی حرکت کنید. پس از ورود به روستای خور که در فصول سال مملو از عطر سیب است، آبشار خور را می‌بینیم. آبشاری با ارتفاع 50 متر که زیبایی خیره کننده دارد. می توانید صبحانه خود را در کنار آبشار زیبای خور میل کنید و پس از کمی استراحت مسیر خود را در طبیعت ادامه دهید.

پیست اسکی دیزین در جاده چالوس

جاده چالوس مملو از جاذبه های گردشگری برای سلیقه های مختلف است و در هر نقطه از این مسیر باید مدتی منتظر بمانید و از زیبایی های طبیعی لذت ببرید. یکی از اشتباهات بزرگ در گذر از این مسیر ممکن است ناآگاهی از این گونه زیبایی ها باشد.

در جاده چالوس پیست اسکی خور در نبش روستای خور قرار دارد. این اقامتگاه در سال 1973 با دو مسیر به طول 1850 متر و 350 متر تاسیس شد. از ویژگی های این مجموعه می توان به وجود رستوران، هتل و تله اسکی اشاره کرد. گردشگرانی که قصد دارند طرحی متفاوت را تجربه کنند، بازدید از این منطقه را از دست ندهند.

آب انبار امیرکبیر

در همان ابتدای مسیر جاده چالوس بعد از پیست اسکی خور با بزرگ ترین آب انبار ملی – امیرکبیر_ روبرو هستیم. این مخزن از سال 1957 تاسیس و در سال 1961 تکمیل شد. این آب انبار علاوه بر مصارف تولید برق و آب تهران و کرج، محلی برای پرورش ماهی قزل آلا و ماهی سیاه و سفید است.

این آب انبار در تاریخ خود شاهد حوادث مختلفی از جمله سقوط هلیکوپتر ابردث لاموریس، کارگردان مستند باد صبا، زیر آب رفتن روستاهای رزکان، واریان و کوشک بوده است. پس از گذر از آبگیر امیرکبیر با منطقه شهرستانک روبرو می شویم.

قلعه ناصرالدین شاه در شهرستانک

پس از ورود به این منطقه گردشگری در جاده چالوس، اولین چیزی که توجه ما را به خود جلب می کند، زبان زیبای مردم این منطقه است. این زبان تاتی است که اکثر مردم ساکن منطقه گسران به آن صحبت می کنند. منطقه شهرستانک به خاطر آبشارهای زیبایش معروف است. گردشگرانی که قصد دارند پاییز را از نزدیک ببینند، همراه با رنگ‌ های زیبا و خیره‌ کننده آن، حتما از این منطقه دیدن کنند. وقتی پاییز در طبیعت زیبای این منطقه قدم می گذاریم، طنین خراش برگ درختان در کنار شبنم بارانی که صورتمان را می نوازد و عطر شگفت انگیز خاک خیس، نوشیدنی بهشتی را به ما هدیه می دهد.

به گردشگرانی که در چنین سفری خیالی ما را همراهی می‌کنند، توصیه می‌کنیم صبحانه ایرانی خود را در کنار آبشار خور در میان طبیعت زیبایی میل کنند.

پس از بازدید از منطقه شهرستانک در جاده چالوس از لاله گچسر عبور می کنیم.

باغ لاله گچسر در جاده چالوس

باغ لاله گچسر که در کیلومتر 54 جاده چالوس، کمی قبل از تفرجگاه دیزین واقع شده است، مجموعه ای به وسعت یک هکتار می باشد که در سال 1360 تاسیس شده است. باغ لاله گچسر که در برخی از فصول سال پذیرای گردشگران است مجموعه ای بی نظیر از صد نوع لاله است.

باغ لاله گچسر در جاده چالوس

پس از گذر از کویر لاله گچسر به یک تقاطع می رسیم و مسیر درست ما را به سمت طبیعتی متفاوت می برد. این مسیری است که آرامش ما را به یک هیجان، یعنی هیجانات مثبت ورزشی تبدیل می کند. درست حدس زدید با گذر از چنین مسیر پر پیچ و خم و برفی در نهایت به منطقه شمشک و پیست اسکی دیزین می رسیم.

پیست اسکی در جاده چالوس

پیست اسکی دیزین اولین پیست اسکی ایران است که توسط فدراسیون جهانی اسکی تایید شده است. مجموعه پیست اسکی دیزین از سال 1348 فعالیت خود را آغاز کرد. این مجموعه در منطقه گاجره در میان کوه های شمالی تهران در فاصله 71 کیلومتری مسیر شمشک و 12 کیلومتری بعد از شهرک شمشک واقع شده است. این مجموعه با داشتن بیست و سه پیست اسکی یکی از بزرگترین و معروف ترین پیست های اسکی خاورمیانه است.

مجموعه پیست اسکی دیزین واقع در جاده چالوس دارای دو هتل، نوزده کلبه، پنج رستوران، چهار تله کابین (تابستان، سامیت، دره، چمن)، هفت تله اسکی، سی چال، چرخ پشت و یک تله اسکی چکشی می باشد. پیست های اسکی این مجموعه در ارتفاع 2650 متری تا 3600 متری از سطح دریا با 7500 متر طول کشیده شده است.

تونل کندوان در جاده چالوس

تونل کندوان بلندترین نقطه جاده چالوس است. عملیات احداث این تونل در سال 1334 به دستور رضا شاه آغاز شد و در سال 1337 به پایان رسید. از عجایب آن ساخت این تونل به طول 1886 متر، عرض 5 تا 7 متر و ارتفاع 6 متر با امکانات آن زمان در کوتاه مدت است. به پیشنهاد سازنده تونل - مهندس سعید رمضانی - این تونل کندوان نام گرفت.

کندوان روستایی است در اطراف شهر اسکو در آذربایجان شرقی که مردم آن روستا در دل کوه یا با بریدن کوه خانه های خود را می ساختند. از این رو برای ساخت این تونل از کارگران این شهرک استفاده شده و به همین دلیل نام آن را کندوان گذاشته اند. در نزدیکی تونل کندوان یک سری رستوران وجود دارد که به محلی برای معرفی انواع ظروف سنتی ایرانی تبدیل شده است.

یکی از تفریحاتی که قطعا هر ایرانی در زندگی خود تجربه کرده، عبور از مسیرهای مارپیچ سرسبز و جاده زیبای چالوس برای چشیدن غذاهای اصیل ایرانی بر فراز ارتفاعات کندوان است. رستوران ‌های کندوان به ‌عنوان مکانی برای معرفی آش ‌های ایرانی، یکی از خاص ‌ترین جاذبه‌های گردشگری است که ذائقه مردم آریایی را نشان می‌دهد و می‌تواند مکانی مناسب برای پذیرایی از گردشگران سایر ملل باشد. بنابراین بهتر است به سادگی از کنار این زیبایی های جاده چالوس نگذرید و با اجاره ویلا بیشتر از زیبایی های این مسیر لذت ببرید.

به سفر در جاده چالوس ادامه دهید

جاذبه های گردشگری این جاده شگفت انگیز به حدی است که برای لذت بردن از آن لازم است چند روزی از این جاده عبور کرد. در صورت امکان می توانید برای عبور از این مسیر تصمیم بگیرید. دیدن جاذبه های گردشگری تا این مرحله کافی است و ممکن است تصمیم بگیرید که در هنگام بازگشت از این جاده، جاذبه های گردشگری دیگر را نیز ببینید یا با اجاره ویلا ساحلی در چالوس اقامت در چنین جاده زیبایی را انتخاب کنید.

ارسال نظر

محمد  جباری محمد جباری یک سال پیش
DissLike Button 0
Like Button 0
با سلام تاریخ اخرین سفر رضا شاه به مازندارن اشتباهه تاریخ ساخت تونل کندوان رو هم اشتباه زدی. کلا رضا شاه ۲۵ شهریور ۱۳۲۰ از ایران تبعید شد چه طور سال ۱۳۳۴ دستور ساخت تونل کندوان رو داده؟؟؟؟